söndag 26 januari 2014

För alla som ska rösta i riksdagsvalet i september

Eller i alla fall för alla förstagångsväljare! På SVT går nu en programserie: "Nyfiken på partiledaren" som jag tycker alla borde se. Det första programmet handlar om Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt. Jag tycker absolut inte att man måste vara vänsterpartist för att titta på avsnittet för det är ingen propaganda det handlar om. Det handlar om partiledaren, partiet ideologi och deras utopi (bästa möjliga framtidsscenario), vilket kan få alla förvirrade väljare där ut att förstå det olika politiska partierna som idag sitter i riksdagen.

Jag tycker att alla partier ligger som på  flera olika skalor, men alla vill nå medelsvensken och därför drar sig alla mot mitten av dessa skalor. Nu har vi kommit till ett stadium där de flesta partierna har mixats ihop till en enda gråbrun sörja. Jag vill att det ska vara tydligt vad partierna står, var för sig. Så man kan rösta på ett parti man verkligen tror på, och inte på ett block (alternativt Sverige Demokraterna) som man tror sig veta vad de vill, precis som det är idag.

Den här programserien bidrar med tydlighet i den svenska politiken. Vilket parti står för vilken ideologi och vilka är deras grundläggande värderingar? Det är precis vad som besvaras!

Idag sänds nästa program i serien och den här gången är det statsminister Fredrik Reinfeldt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar