onsdag 19 februari 2014

Bok-Onsdag: Katarina von Bredow Del 2 av 2

Jaha, då var det dags för den andra delen i denna miniföljetong.


6. Räcker det om jag älskar dig? av Katarina von Bredow (2006)
En av Bredows lite vuxnare böcker som handlar om Fanny som går i trean på gymnasiet, vars mamma är alkoholist och hon har det tufft. Relationen med hennes pojkvän (en pojkvän som vilken tjej som helst skulle döda för att få) är inte heller som den borde vara. För att Fanny ska få hjälp anförtror hon sig till fel person och livet tar en annorlunda vändning och hon blir kär i fel person och den förbjudna kärleken kommer till sin rätt även i denna bok. En bra bok som kan få vem som helst att känna sig rättså nöjd med sitt eget liv.

7. Som jag vill vara av Katarina von Bredow (2007)
En bok som behandlar problemen som uppstår när man som 15-åring blir gravid. Jessica som huvudpersonen blir kär i Arvid och blir på kuppen gravid. Graviditeten ställer till både fysiska och psykiska problem för Jessica och hon vet inte riktigt hur hon ska göra. I den här boken har dock den förbjudna kärleken flugit sin kos, men den är bra ändå.

8. Bara inte du av Katarina von Bredow (2009)
Ännu en lite "vuxnare" bok av Bredow. Denna handlar om Emma och hur hon slits mellan sin bästa vän Markus som börjar syssla med farliga saker bakom hennes rygg och hennes kompis pojkvän som hon kommer allt närmre. Den förbjudna kärleken i denna bok liknar den i "Hur kär får man bli?" som handlar om att bli kär i någon annans förälskelse/pojkvän, men ändå inte riktigt. Detta är en bok som behandlar andra områden än kärlek.

9. Flyga högt av Katarina von Bredow (2011)
En av Bredows böcker som är närmare vänskapen än kärleken. En bok som handlar om att inte passa in och vara ny i en ny miljö. Dock en av hennes böcker som jag endast läst en gång, så jag kan tyvärr inte säga så mycket om den. Tyvärr inte min favorit, men om man inte gillar det självklara kärlekstemat är detta kanske en bok att prova.

Så det var allt för den här gången. Hoppas du har blivit inspirerad att åtminstone läsa en av Katarina von Bredows böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar