måndag 24 februari 2014

"Det känns som en komplimang. Att de kommer till Sverige för att de tror att de kan få ett bra liv här."

Detta är så bra, ett citat av en ung man vars mamma jag känner. Jag blir nästan gråtfärdig. Hur fantastiskt är inte hans sätt att se världen? Hans sätt att se på människors lika värde? Hans sätt att se på alla individers möjligheter att tänka och känna?

"Det känns som en komplimang. Att de kommer till Sverige för att de tror att de kan få ett bra liv här."

Hur många är det där ute som tänker så? Jag håller med honom i alla fall, jag tycker absolut att det känns som en komplimang, en komplimang att asylsökande flyktingar vill komma till Sverige för att de tror att de ska få ett bra liv här.

Nu har vi svenskar verkligen något att leva upp till om vi ska kunna ta åt oss credit för den komplimangen, en komplimang som skickas iväg tillsammans med en hand som behöver hjälp och ett stöd, och det är väl självklart att vi ska göra allt för att vi ska vara värdiga den komplimangen, eller hur?

I dagens debatt hörs kommentarer och inlägg om hur mycket asylsökande och invandrare till Sverige kostar den svenska staten, när man egentligen borde se värdet i att människor vill komma till Sverige för att bygga upp vårt land. Ingen människa ska behöva vara en börda. Alla människor är tillgångar, om man låter dem vara det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar