söndag 20 april 2014

Att plugga på gamla prov

Ett av mina bästa pluggtips inför prov är att plugga på gamla prov. Tråkigt? Nja. Det är självklart jobbigt att göra prov, men genom att göra gamla prov (utan anteckningar eller bok) så får man kläm på vad man kan och vad man inte kan. Super tycker jag!

Till exempel så finns det gamla högskoleprov om man ska skriva högskoleprovet. I läroböcker, i alla fall i de man har på gymnasiet, brukar det finnas frågor att svara på och/eller tester. Gör dessa, utan att titta i boken, så ser du vad du kan och inte kan. Och så kan du repetera på rätt saker.

Det man ska tänka på är bara att ha pluggat en del innan du sätter igång med dina prov. Till exempel sammanfattat sidorna ni ska ha till provet, eller kollat igenom anteckningarna från genomgångarna med läraren, så du är lite förbered på dina tester. Annars finns det risk att testerna blir värdelösa och du inte orkar genomföra dem. Ett tips kan också vara att inte köra allt plugg på samma dag, sammanfatta ena dagen och göra dina tester dagen därpå.

Lycka till! Nu är det inte långt kvar till sommaren!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar