onsdag 9 april 2014

Bok-Onsdag: "The Book of Joe" av Jonathan Tropper

Då var det onsdag igen och dags att bli inspirerad av litteraturen. Eller? Du kanske i alla fall blir lite sugen på att läsa.

Nu har jag läst "The Book of Joe" av författaren Jonathan Tropper.


Kortfattat handlar den om en man, Joe, som bor i New York och skrivit en bok som blivit känd. Boken handlar om hans barndom och uppväxt (typ av självbiografi) i den lilla staden Bush Falls (också bokens namn). Men plötsligt blir hans pappa sjuk och Joe måste åka tillbaka till Bush Falls för att träffa sin pappa en sista gång. I staden finns det dock många arga personer, personer som känner sig utpekade och felaktigt framställda av Joes bok. Dessutom behöver Joe skriva en bok till, och väljer att skriva om sitt återbesök i staden. 

Den här boken är lite speciellt eftersom det är en bok i en bok i en bok. Läs den så förstår du, kanske. I boken varvas nutid med dåtid och dåtidskapitlen skulle kunna tolkas som Joes första bok. Eller inte. Sen ska jag inte avslöja mina vidare gissningar. Men boken är helt klart läsvärd, dock var de 200 först sidorna jobbiga, och endast de 140 sista bra. Nu i efterhand kan jag förstå poängen. 

Språket är ibland avancerat, med långa meningar, men textens innehåll är vardagligt. Det betyder att det är en bra bok att öva upp sin engelska med. Avancerat, men inte så tråkigt att man tappar intresset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar